Győr+ Konyha

Carbonara, ahogy az olaszok készítik

Fotó: Győr+
Nagy Eszter
2020.05.02. 18:16

Szinte nincs olyan étterem, ahol ne lenne az étlapon az olasz tészták valamelyike. „Ahány hely, annyi szokás”, a legtöbb „magyar” carbonara tejszínesen készül, pedig az olasz eredetileg egyáltalán nem tartalmazza ezt a tejterméket. Nagy Eszter creative cheffel elkészíthetjük az igazi olasz spagetti carbonarát és szupergyors főzeléket is kipróbálhatunk e heti ajánlatából.

Spagetti carbonara

500 g spagetti tészta

150 g kolozsvári szalonna

150 g parmezán

2 db tojás

4 db tojássárgája

frissen őrölt fekete bors

A szalonnát felkockázzuk, lepirítjuk. A tésztát lobogó sós vízben nagyjából 8 percig főzzük, majd szűrőkanállal átrakjuk a szalonnára. A tojásokat felverjük, belekeverjük a reszelt parmezánt és teszünk hozzá egy merőkanállal a tészta főzővizéből. A tojásos keveréket óvatosan a tésztára öntjük és folyamatos kevergetés mellett takarékon addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik, krémes nem lesz. A végén friss borsot tekerünk a tetejére.

Tízperces cukkinifőzelék

4 db salátacukkini

5 dkg vaj

15 dkg tejföl

2 ek. almaecet

bors

2 gerezd fokhagyma

A cukkinik külső részeit lereszeljük, pici sóval és az ecettel átforgatva állni hagyjuk.

A cukkini maradék részét felkockázzuk, lepirítjuk és a fokhagymával együtt puhára főzzük, majd a vajjal, sóval és a tejföllel összeturmixoljuk.

A marinált (ecetben és sóban érlelt) cukkiniszéleket lecsepegtetjük és belekeverjük a krémfőzelékbe.

Kapcsolódó témák: #gasztronómia |